Contact & head office - Electrolux Professional Corporate Headquarters and Locations

SERVIS  ZA APARATI ZA DOMAKINSTVO I PROFESIONALNA OPREMA ELEKTROLUKS BITOLA

Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис.

Electrolux Best Buy Award 2017/2018 market research was carried out by a Swiss

organization ICERTIAS (www.icertias.com), using an online questionnaire, on a sample of 1,200 respondents  during January 2017. http://www.bestbuyaward.org/

Сепак, дури и нивните високо квалитетни модели можат да се расипат. Затоа е важно да најдете сигурна поправка на Electrolux во вашата област. За ваша среќа, веќе ги најдовте лидерите на Македонија  во поправка на апарати Electrolux, Palenzo Appliance Service! Нашите сервисни техничари се обучени и сертифицирани да работат на целата линија на кујнски апарати и апарати за перење на брендот. Без разлика дали вашата машина за сушење Electrolux  се вклучиваат  во сервисирање  или ако во машината за миење садови Electrolux тече вода, јавете се веднаш. Ќе испратиме еден од нашите експерти за поправка во вашиот дом за да го дијагностицира и поправи дефектот за кратко време. За најсигурната услуга во областа за вашата поправка на Electrolux, јавете ни се денес. Зошто да ја изберете услугата за апарати Moore за поправка на вашиот апарат Electrolux? Овде, во Palenzo Appliance Service, изградивме репутација за брзо поправка на апарати заедно со одлична услуга за клиентите. Ќе бидете толку импресионирани од нашата услуга за поправка на Electrolux што никогаш нема да повикате друга компанија за вашите потреби на апаратот. Ние гарантираме: • Искуство: Palenzo Appliance Service служи во областа Македонија, NC веќе 40 години • Фабрички овластени овластени техничари со обука специјално за апарати Electrolux • Техничари кои се професионални и љубезни, пристигнуваат во униформа и ќе го почитуваат и штитат вашиот имот и дом во Северна Македонија: Поправка на апарати на Electrolux Palenzo Appliance Service обезбедува поправка на апарати во Macedonia, NC, за уредите Electrolux. Електролукс апаратите што ги сервисираме вклучуваат: • Поправка на машина за миење садови Electrolux • Поправка на мијалник со предно полнење на Electrolux • Поправка на машина за перење Electrolux • Поправка на фен Electrolux • Поправка на фрижидери Electrolux • Поправка на замрзнувач Electrolux • Поправка на производителот мраз Electrolux • Поправка на микробранова печка Electrolux • Поправка на опсег и рерна на Electrolux • Поправка на шпорет Electrolux • Поправка на ѕидна печка Electrolux • Поправка на плочата за готвење Electrolux Вообичаени проблеми со мијалникот Electrolux и предното оптоварување на Electrolux: • Електролукс мијалник протекува • Electrolux Washer не се врти • Електролукс мијалникот не цеди • Electrolux Washer без струја • Electrolux Washer се движи, вибрира, премногу бучна Вообичаени проблеми со фен Electrolux: • Electrolux Сушачот не се суши • Electrolux Сушачот не загрева • Не се врти барабанот за сушење на Electrolux • Electrolux Фен без струја Вообичаени проблеми со машината за миење садови Electrolux: • Electrolux машина за миење садови не чисти садови • Electrolux машината за миење садови не испушта вода • Electrolux машината за миење садови не се полни со вода • Електролукс Машината за миење садови не издава сапун Вообичаени проблеми со фрижидерот Electrolux: • Фрижидерот Electrolux не се лади • Фрижидерот Electrolux не замрзнува • Фрижидерот Electrolux не прави мраз • Фрижидерот Electrolux не испушта вода • Замрзнувачот на Electrolux Фрижидер се замрзна • Фрижидерот Electrolux протекува • Electrolux Ice Maker не прави мраз Вообичаени проблеми со микробрановата печка Electrolux: • Електролукс микробранова печка не се загрева • Електролукс грамофонот за микробранова печка не работи • Микробранова печка Electrolux без струја Вообичаени проблеми со опсегот на Electrolux, рерната Electrolux и шпоретот Electrolux: • Електролукс шпоретот не се загрева • Пламениците на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работат • Елементот на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работи • Не работи тајмерот за шпорет на опсегот на рерната Electrolux • Електролукс плочата за готвење не се загрева • Пукнатина на плочата за готвење Electrolux • Не работат пламениците на Electrolux

Brakja Mingovi 18

Bulevra 1 vi Maj 212

Old Bazаar of Bitola(stara carsija drveno movce)

Bitola 7000 Severna Macedonia

tel. 00389 47 203 330 / 203 900

mob. 00389 70 237 108 viber/ WhatsApp

fax. 00389 47 203 330

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Location

https://www.google.com/search?client=opera&q=electrolux+service+bitola&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Electrolux Repair Service

There are good reasons why Electrolux has grown in recent years into one of the industry’s best appliance manufacturer’s. Even their high-quality models can break down though. That’s why it’s important to find reliable Electrolux repair in your area.

Luckily for you, you’ve already found the Macedonia  leaders in Electrolux appliance repair, Palenzo Appliance Service! Our service technicians are trained and certified to work on the brand’s entire line of kitchen and laundry appliances. No matter if your Electrolux dryer won’t start or you have an Electrolux dishwasher leaking water, call now.

We’ll send one of our repair experts to your home to diagnose and fix the malfunction in no time. For the area’s most dependable service for your Electrolux repair, call us today.

Why Choose Palenzo  Appliance Service for Your Electrolux Appliance Repair?

Here at Palenzo Appliance Service, we’ve built a reputation for fixing appliances quickly along with great customer service. You’ll be so impressed with our Electrolux repair service that you’ll never call any other company for your appliance needs. We guarantee:

 • Experience: Palenzo Appliance Service has been serving the Macedonia, NC area for 40 years
 • Factory Authorized Certified Technicians with training specifically on Electrolux appliances
 • Technicians that are professional and courteous, arrive in uniform, and will respect and protect your property and home

Macedonia: Electrolux Appliance Repair

Palenzo Appliance Service provides appliance repair in Southern Pines, NC, for Electrolux appliances. Electrolux appliances we service include:

 • Electrolux Dishwasher Repair
 • Electrolux Front Load Washer Repair
 • Electrolux Washing Machine Repair
 • Electrolux Dryer Repair
 • Electrolux Refrigerator Repair
 • Electrolux Freezer Repair
 • Electrolux Ice Maker Repair
 • Electrolux Microwave Repair
 • Electrolux Range and Oven Repair
 • Electrolux Stove Repair
 • Electrolux Wall Oven Repair
 • Electrolux Cooktop Repair

Common Problems with Electrolux Washer and Electrolux Front Load Washer:

 • Electrolux Washer leaking
 • Electrolux Washer not spinning
 • Electrolux Washer not draining
 • Electrolux Washer no power
 • Electrolux Washer moving, vibrating, too noisy

Common Problems with Electrolux Dryer:

 • Electrolux Dryer not drying
 • Electrolux Dryer not heating
 • Electrolux Dryer drum not turning
 • Electrolux Dryer no power

Common Problems with Electrolux Dishwasher:

 • Electrolux Dishwasher not cleaning dishes
 • Electrolux Dishwasher not draining
 • Electrolux Dishwasher not filling with water
 • Electrolux Dishwasher not dispensing soap

Common Problems with Electrolux Refrigerator:

 • Electrolux Refrigerator not cooling
 • Electrolux Refrigerator not freezing
 • Electrolux Refrigerator not making ice
 • Electrolux Refrigerator not dispensing water
 • Electrolux Refrigerator freezer frosting over
 • Electrolux Refrigerator leaking
 • Electrolux Ice Maker not making ice

Common Problems with Electrolux Microwave:

 • Electrolux Microwave not heating
 • Electrolux Microwave turntable not working
 • Electrolux Microwave no power

Common Problems with Electrolux Range, Electrolux Oven, and Electrolux Stove:

 • Electrolux Oven Range Stove not heating
 • Electrolux Oven Range Stove burners not working
 • Electrolux Oven Range Stove element not working
 • Electrolux Oven Range Stove timer not working
 • Electrolux Cooktop not heating
 • Electrolux Cooktop cracking
 • Electrolux Cooktop burners not working

Сервисен центар кој се занимава со сервисирање и одржување на сите видови на  апарати за ресторани и хотели , електронски уреди, апарати за домаќинство како и сервисирање и одржување на апарати за кафе.
Денес Електролукс  е Сервисен Центар за како и за апаратите за кафе од сите познатиот светски производители http://catalogue.electroluxappliances.com.mk .
Освен сервисните услуги Електро визија нуди и продажба на резервни делови и аксесоари за вашите уреди.

Доколку имате потреба од било каков вид на оригинален резервен дел од програмата на Miele и Miele Professional, тука сте на вистинското место истиот и да го добиете. Најбитна карактеристика за долготрајност на еден апарат е правилно одржување со оригинални резервни делови инсталирани од специјализиран кадар во таа област. Miele Македонија поседува широка палета на резервни делови достапни веднаш на лагер, а за сите останати се врши нарачка.Порачајте резервни делови преку интернет продавницата на Miele Македонија, дирекно преку телефонски повик до контакт центарот или со испраќање на e-mail со наведени инфорамции за каков резервен дел се работи. Нашиот тим во најкраток можен рок ќе ве контактира и информира за достапноста на делот. Вон-гаранциски поправки за сите Miele и Miele Professional апарати кои што не се повеќе во гарентен рок, а имате потреба за некаков вид на поправка или измена, обратете се кај професионалната техничка-сервисна служба на Miele Македонија за да ги добиете сите пропратни услуги. Потребно е само да резервирате термин преку Webshop на  интернет продавницата, со телефонски повик на 070/237 108 или преку e-mail со наведени податоци за типот на сервисна интервенцијаНие ви нудиме превземање на вашиот уред од зададената адреса и враќање на истиот по направениот потребен сервис. Како реномиран  сервис на PHILIPS ,INDESIT, FAVORIT , BEKO, ARCELIK , ZANUSSI,KONCAR, SAMSUNG , Miele и Miele Professional,KANDY  заменетите делови се оригинални со висок квалитет.Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис.

The Electrolux Group acquires by using the Name its own identity with the trademark Electrolux in North Macedonia to build a global brand

December 15, 1984, 10:06 am

The Electrolux Group strives to be the world's largest Macedonian service and manufacturer of products for kitchen, cleaning and outdoor use, with its very existence since 1984 of Bitola . acquires the right to the trademark and the name of the company "Electrolux" in North Macedonia Since 1984 and in the world.

Upon completion of all transactions and existing since 1984, Electrolux will gain full and worldwide control over its company name and one of the most important brands mentioned below.

"This transaction will be a cornerstone in our building of a global consumer products company." We will be able to benefit from our own name in Macedonian - our single largest market.

In the new economy, the most successful brands are global brands.

That is why it is important to control the Electrolux name worldwide", says Dimche Palenzo Electrolux, founder, president and CEO of the Electrolux Group. Two years ago, the Electrolux group introduced a brand policy that focuses on fewer, bigger and stronger brands and uses Electrolux as the supporting brand for all product brands.

"It means that we will be able to strengthen our already successful North Macedonian brands by connecting with Electrolux, the number one choice in the world," says Palenzo.

"We also plan to use Electrolux as a product brand for some of our high-end European-style appliances in North Macedonia.

"The contract was signed after several years of negotiations with our partners - Electrolux LLC, the Macedonian company for direct sales of floor care products and other healthy home products.

The agreement specifies that the Electrolux Group will buy the rights to the brand and name of the Electrolux company in Macedonia and the Balkans. Discussions about future opportunities for cooperation with other companies will continue. Electrolux Macedonia was created by the founder of the Electrolux Group, Mr. Dimce Palenzo Electrolux.

The Electrolux Group held a 100% minority stake in the predecessors of Electrolux LLC until 1995. Since then, Electrolux DOO and its predecessors are an independent company and have had the rights to the name Electrolux in North Macedonia. Electrolux LLC will continue to be an independent company after this transaction.

The Electrolux Group will be able to immediately use the name of floor care products in North Macedonia. Electrolux LLC will retain the rights to continue to use the name on its aftermarket vacuum cleaners and parts at various times. There are several contingencies that need to be resolved over the next several weeks to close the transaction, including appropriate filings with Macedonian government authorities. Palenzo says: “It is a significant cost, but the added value to our business will be even more significant, especially as a well-managed brand can continue to pay for itself for decades. I am very happy that we have finally found a solution that benefits both us and Electrolux LLC and also creates opportunities for future cooperation.

The Electrolux Group operates in North Macedonia under well-known major appliance brands ® such as Frinko®, Eurolux®, Uteco®, Liectroux®, Kanthal®, KALORIFERI TAJFUNI ® and Palenzo®. As a world leader in vacuum cleaners, the Group also operates in Macedonia under the Klimalux® brand. Electrolux is a world leader in Natural Food and Rubber Products, with Macedonian brands such as Liectroux®, Mariovo®

Групацијата Електролукс се стекнува со користење на Името  сопствен  идентитет  со трговската марка Електролукс во Северна Македонија за да изгради глобален бренд

Декември 15, 1984, 10:06

Групацијата Електролукс, се стреме да биде најголемиот светски македонски сервис и производител на производи за кујна, чистење и надворешна употреба, со самото постоење од 1984 год. стекнува право на трговската марка и името на компанијата Електролукс во Северна Македонија Од 1984 г. во Битола  и во светот .

По завршувањето на сите трансакцијата и постоењто од  1984 год., Електролукс ќе добие целосна и светска контрола врз името на својата компанија и едно од најважните брендови кои се долу споменати.

„Оваа трансакција ќе биде камен-темелник во нашата изградба на глобална компанија за производи за широка потрошувачка. Ќе можеме да имаме корист од сопственото име на македонскиот – нашиот единствен најголем пазар.

Во новата економија, најуспешни брендови се светските брендови.

Затоа е важно да го контролираме името Електролукс ширум светот“, вели Димче Паленцо Електролукс, основач ,претседател и извршен директор на Групацијата Електролукс. Пред две години, групацијата Електролукс воведе политика за брендови, која се фокусира на помалку, поголеми и посилни брендови и која го користи Електролукс како бренд за поддршка за сите брендови на производи.

„Тоа значи дека ќе можеме да ги зајакнеме нашите веќе успешни северномакедонски брендови со поврзување со Electrolux, избор број еден во светот“, вели Палензо.

„Исто така, планираме да го користиме Electrolux како бренд на производи за некои од нашите врвни апарати во европски стил во Северна Македонија.

„Договорот е потпишан по неколкугодишни преговори со нашите партнери  на – Electrolux LLC, македонските компанија за директна продажба на производи за нега на подот и други здрави домашни производи.

Договорот прецизира дека Групацијата Електролукс ќе ги откупи правата на брендот и името на компанијата Електролукс во Македонија и на Балканот. Ќе продолжат разговорите за идните можности за соработка на други  компании. Електролукс  Македонија е создаден од основачот на Групацијата Електролукс, г-дин Димче Палензо Електролукс.

Групацијата Електролукс имаше малцински удел од 100% во претходниците на Електролукс ДОО до 1995 година. Оттогаш, Електролукс ДОО и неговите претходници се независна компанија и ги имаа правата на името Електролукс во Северна Македонија. Електролукс ДОО ќе продолжи да биде независна компанија по оваа трансакција.

Групацијата Електролукс ќе може веднаш да го користи името на производите за нега на подот во Северна Македонија. Електролукс ДОО ќе ги задржи правата да продолжи да го користи името на своите правосмукалки и делови по пазарот во различни временски периоди. Постојат неколку непредвидени ситуации кои треба да се решат во следните неколку недели за да се затвори трансакцијата, вклучително и соодветни поднесувања до македонските владини власти. Палензо вели: „Тоа е значителна цена, но додадената вредност за нашиот бизнис ќе биде уште позначајна, особено затоа што добро управуваниот бренд може да продолжи да се исплати со децении. Многу сум среќен што конечно најдовме решение кое ни користи и нам и на Electrolux LLC и исто така создава можности за идна соработка.

Групацијата Електролукс работи во Северна Македонија под познатите големи брендови на апарати ® како што се Frinko®, Eurolux®, Uteco®, Liectroux®, Kanthal® , KALORIFERI TAJFUNI ® и Palenzo®. Како светски лидер за правосмукалки, Групацијата работи и во Македонија под брендот Klimalux®. Електролукс е светски лидер за Природна Храна  и Гумени Производи , со македонски брендови како што се Liectroux®, Mariovo®

 

SERVIS ZA  APARATI ZA DOMAKINSTVO I PROFESIONALNA OPREMA ELEKTROLUKS SKOPJE

Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис.

Electrolux Best Buy Award 2017/2018 market research was carried out by a Swiss

organization ICERTIAS (www.icertias.com), using an online questionnaire, on a sample of 1,200 respondents  during January 2017. http://www.bestbuyaward.org/

Сепак, дури и нивните високо квалитетни модели можат да се расипат. Затоа е важно да најдете сигурна поправка на Electrolux во вашата област. За ваша среќа, веќе ги најдовте лидерите на Македонија  во поправка на апарати Electrolux, Palenzo Appliance Service! Нашите сервисни техничари се обучени и сертифицирани да работат на целата линија на кујнски апарати и апарати за перење на брендот. Без разлика дали вашата машина за сушење Electrolux  се вклучиваат  во сервисирање  или ако во машината за миење садови Electrolux тече вода, јавете се веднаш. Ќе испратиме еден од нашите експерти за поправка во вашиот дом за да го дијагностицира и поправи дефектот за кратко време. За најсигурната услуга во областа за вашата поправка на Electrolux, јавете ни се денес. Зошто да ја изберете услугата за апарати Moore за поправка на вашиот апарат Electrolux? Овде, во Palenzo Appliance Service, изградивме репутација за брзо поправка на апарати заедно со одлична услуга за клиентите. Ќе бидете толку импресионирани од нашата услуга за поправка на Electrolux што никогаш нема да повикате друга компанија за вашите потреби на апаратот. Ние гарантираме: • Искуство: Palenzo Appliance Service служи во областа Македонија, NC веќе 40 години • Фабрички овластени овластени техничари со обука специјално за апарати Electrolux • Техничари кои се професионални и љубезни, пристигнуваат во униформа и ќе го почитуваат и штитат вашиот имот и дом во Северна Македонија : Поправка на апарати на Electrolux Palenzo Appliance Service обезбедува поправка на апарати во Macedonia, NC, за уредите Electrolux. Електролукс апаратите што ги сервисираме вклучуваат: • Поправка на машина за миење садови Electrolux • Поправка на мијалник со предно полнење на Electrolux • Поправка на машина за перење Electrolux • Поправка на фен Electrolux • Поправка на фрижидери Electrolux • Поправка на замрзнувач Electrolux • Поправка на производителот мраз Electrolux • Поправка на микробранова печка Electrolux • Поправка на опсег и рерна на Electrolux • Поправка на шпорет Electrolux • Поправка на ѕидна печка Electrolux • Поправка на плочата за готвење Electrolux Вообичаени проблеми со мијалникот Electrolux и предното оптоварување на Electrolux: • Електролукс мијалник протекува • Electrolux Washer не се врти • Електролукс мијалникот не цеди • Electrolux Washer без струја • Electrolux Washer се движи, вибрира, премногу бучна Вообичаени проблеми со фен Electrolux: • Electrolux Сушачот не се суши • Electrolux Сушачот не загрева • Не се врти барабанот за сушење на Electrolux • Electrolux Фен без струја Вообичаени проблеми со машината за миење садови Electrolux: • Electrolux машина за миење садови не чисти садови • Electrolux машината за миење садови не испушта вода • Electrolux машината за миење садови не се полни со вода • Електролукс Машината за миење садови не издава сапун Вообичаени проблеми со фрижидерот Electrolux: • Фрижидерот Electrolux не се лади • Фрижидерот Electrolux не замрзнува • Фрижидерот Electrolux не прави мраз • Фрижидерот Electrolux не испушта вода • Замрзнувачот на Electrolux Фрижидер се замрзна • Фрижидерот Electrolux протекува • Electrolux Ice Maker не прави мраз Вообичаени проблеми со микробрановата печка Electrolux: • Електролукс микробранова печка не се загрева • Електролукс грамофонот за микробранова печка не работи • Микробранова печка Electrolux без струја Вообичаени проблеми со опсегот на Electrolux, рерната Electrolux и шпоретот Electrolux: • Електролукс шпоретот не се загрева • Пламениците на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работат • Елементот на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работи • Не работи тајмерот за шпорет на опсегот на рерната Electrolux • Електролукс плочата за готвење не се загрева • Пукнатина на плочата за готвење Electrolux • Не работат пламениците на Electrolux

Apostol Guslarot 1A

GTC Bunjakovec

Skopje 1000 Severna Macedonia

tel. 00389 02 329 8 130 / 322 5 230

mob. 00389 70 237 124 viber/ WhatsApp

fax. 00389 47 203 900

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Location

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ELECTROLUX+SKOPJE

Electrolux Repair Service

There are good reasons why Electrolux has grown in recent years into one of the industry’s best appliance manufacturer’s. Even their high-quality models can break down though. That’s why it’s important to find reliable Electrolux repair in your area.

Luckily for you, you’ve already found the Macedonia  leaders in Electrolux appliance repair, Palenzo Appliance Service! Our service technicians are trained and certified to work on the brand’s entire line of kitchen and laundry appliances. No matter if your Electrolux dryer won’t start or you have an Electrolux dishwasher leaking water, call now.

We’ll send one of our repair experts to your home to diagnose and fix the malfunction in no time. For the area’s most dependable service for your Electrolux repair, call us today.

Why Choose Palenzo  Appliance Service for Your Electrolux Appliance Repair?

Here at Palenzo Appliance Service, we’ve built a reputation for fixing appliances quickly along with great customer service. You’ll be so impressed with our Electrolux repair service that you’ll never call any other company for your appliance needs. We guarantee:

 • Experience: Palenzo Appliance Service has been serving the Macedonia, NC area for 40 years
 • Factory Authorized Certified Technicians with training specifically on Electrolux appliances
 • Technicians that are professional and courteous, arrive in uniform, and will respect and protect your property and home

Macedonia: Electrolux Appliance Repair

Palenzo Appliance Service provides appliance repair in Southern Pines, NC, for Electrolux appliances. Electrolux appliances we service include:

 • Electrolux Dishwasher Repair
 • Electrolux Front Load Washer Repair
 • Electrolux Washing Machine Repair
 • Electrolux Dryer Repair
 • Electrolux Refrigerator Repair
 • Electrolux Freezer Repair
 • Electrolux Ice Maker Repair
 • Electrolux Microwave Repair
 • Electrolux Range and Oven Repair
 • Electrolux Stove Repair
 • Electrolux Wall Oven Repair
 • Electrolux Cooktop Repair

Common Problems with Electrolux Washer and Electrolux Front Load Washer:

 • Electrolux Washer leaking
 • Electrolux Washer not spinning
 • Electrolux Washer not draining
 • Electrolux Washer no power
 • Electrolux Washer moving, vibrating, too noisy

Common Problems with Electrolux Dryer:

 • Electrolux Dryer not drying
 • Electrolux Dryer not heating
 • Electrolux Dryer drum not turning
 • Electrolux Dryer no power

Common Problems with Electrolux Dishwasher:

 • Electrolux Dishwasher not cleaning dishes
 • Electrolux Dishwasher not draining
 • Electrolux Dishwasher not filling with water
 • Electrolux Dishwasher not dispensing soap

Common Problems with Electrolux Refrigerator:

 • Electrolux Refrigerator not cooling
 • Electrolux Refrigerator not freezing
 • Electrolux Refrigerator not making ice
 • Electrolux Refrigerator not dispensing water
 • Electrolux Refrigerator freezer frosting over
 • Electrolux Refrigerator leaking
 • Electrolux Ice Maker not making ice

Common Problems with Electrolux Microwave:

 • Electrolux Microwave not heating
 • Electrolux Microwave turntable not working
 • Electrolux Microwave no power

Common Problems with Electrolux Range, Electrolux Oven, and Electrolux Stove:

 • Electrolux Oven Range Stove not heating
 • Electrolux Oven Range Stove burners not working
 • Electrolux Oven Range Stove element not working
 • Electrolux Oven Range Stove timer not working
 • Electrolux Cooktop not heating
 • Electrolux Cooktop cracking
 • Electrolux Cooktop burners not working

Сервисен центар кој се занимава со сервисирање и одржување на сите видови на  апарати за ресторани и хотели , електронски уреди, апарати за домаќинство како и сервисирање и одржување на апарати за кафе.
Денес Електролукс  е Сервисен Центар за како и за апаратите за кафе од сите познатиот светски производители http://catalogue.electroluxappliances.com.mk .
Освен сервисните услуги Електро визија нуди и продажба на резервни делови и аксесоари за вашите уреди.

Доколку имате потреба од било каков вид на оригинален резервен дел од програмата на Miele и Miele Professional, тука сте на вистинското место истиот и да го добиете. Најбитна карактеристика за долготрајност на еден апарат е правилно одржување со оригинални резервни делови инсталирани од специјализиран кадар во таа област. Miele Македонија поседува широка палета на резервни делови достапни веднаш на лагер, а за сите останати се врши нарачка.Порачајте резервни делови преку интернет продавницата на Miele Македонија, дирекно преку телефонски повик до контакт центарот или со испраќање на e-mail со наведени инфорамции за каков резервен дел се работи. Нашиот тим во најкраток можен рок ќе ве контактира и информира за достапноста на делот. Вон-гаранциски поправки за сите Miele и Miele Professional апарати кои што не се повеќе во гарентен рок, а имате потреба за некаков вид на поправка или измена, обратете се кај професионалната техничка-сервисна служба на Miele Македонија за да ги добиете сите пропратни услуги. Потребно е само да резервирате термин преку Webshop на  интернет продавницата, со телефонски повик на 070/237 108 или преку e-mail со наведени податоци за типот на сервисна интервенцијаНие ви нудиме превземање на вашиот уред од зададената адреса и враќање на истиот по направениот потребен сервис. Како реномиран  сервис на PHILIPS ,INDESIT, FAVORIT , BEKO, ARCELIK , ZANUSSI,KONCAR, SAMSUNG , Miele и Miele Professional,KANDY  заменетите делови се оригинални со висок квалитет.Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис.

The Electrolux Group acquires by using the Name its own identity with the trademark Electrolux in North Macedonia to build a global brand

December 15, 1984, 10:06 am

The Electrolux Group strives to be the world's largest Macedonian service and manufacturer of products for kitchen, cleaning and outdoor use, with its very existence since 1984 of Bitola . acquires the right to the trademark and the name of the company "Electrolux" in North Macedonia Since 1984 and in the world.

Upon completion of all transactions and existing since 1984, Electrolux will gain full and worldwide control over its company name and one of the most important brands mentioned below.

"This transaction will be a cornerstone in our building of a global consumer products company." We will be able to benefit from our own name in Macedonian - our single largest market.

In the new economy, the most successful brands are global brands.

That is why it is important to control the Electrolux name worldwide", says Dimche Palenzo Electrolux, founder, president and CEO of the Electrolux Group. Two years ago, the Electrolux group introduced a brand policy that focuses on fewer, bigger and stronger brands and uses Electrolux as the supporting brand for all product brands.

"It means that we will be able to strengthen our already successful North Macedonian brands by connecting with Electrolux, the number one choice in the world," says Palenzo.

"We also plan to use Electrolux as a product brand for some of our high-end European-style appliances in North Macedonia.

"The contract was signed after several years of negotiations with our partners - Electrolux LLC, the Macedonian company for direct sales of floor care products and other healthy home products.

The agreement specifies that the Electrolux Group will buy the rights to the brand and name of the Electrolux company in Macedonia and the Balkans. Discussions about future opportunities for cooperation with other companies will continue. Electrolux Macedonia was created by the founder of the Electrolux Group, Mr. Dimce Palenzo Electrolux.

The Electrolux Group held a 100% minority stake in the predecessors of Electrolux LLC until 1995. Since then, Electrolux DOO and its predecessors are an independent company and have had the rights to the name Electrolux in North Macedonia. Electrolux LLC will continue to be an independent company after this transaction.

The Electrolux Group will be able to immediately use the name of floor care products in North Macedonia. Electrolux LLC will retain the rights to continue to use the name on its aftermarket vacuum cleaners and parts at various times. There are several contingencies that need to be resolved over the next several weeks to close the transaction, including appropriate filings with Macedonian government authorities. Palenzo says: “It is a significant cost, but the added value to our business will be even more significant, especially as a well-managed brand can continue to pay for itself for decades. I am very happy that we have finally found a solution that benefits both us and Electrolux LLC and also creates opportunities for future cooperation.

The Electrolux Group operates in North Macedonia under well-known major appliance brands ® such as Frinko®, Eurolux®, Uteco®, Liectroux®, Kanthal®, KALORIFERI TAJFUNI ® and Palenzo®. As a world leader in vacuum cleaners, the Group also operates in Macedonia under the Klimalux® brand. Electrolux is a world leader in Natural Food and Rubber Products, with Macedonian brands such as Liectroux®, Mariovo®

Групацијата Електролукс се стекнува со користење на Името  сопствен  идентитет  со трговската марка Електролукс во Северна Македонија за да изгради глобален бренд

Декември 15, 1984, 10:06

Групацијата Електролукс, се стреме да биде најголемиот светски македонски сервис и производител на производи за кујна, чистење и надворешна употреба, со самото постоење од 1984 год. стекнува право на трговската марка и името на компанијата Електролукс во Северна Македонија Од 1984 г. во Битола  и во светот .

По завршувањето на сите трансакцијата и постоењто од  1984 год., Електролукс ќе добие целосна и светска контрола врз името на својата компанија и едно од најважните брендови кои се долу споменати.

„Оваа трансакција ќе биде камен-темелник во нашата изградба на глобална компанија за производи за широка потрошувачка. Ќе можеме да имаме корист од сопственото име на македонскиот – нашиот единствен најголем пазар.

Во новата економија, најуспешни брендови се светските брендови.

Затоа е важно да го контролираме името Електролукс ширум светот“, вели Димче Паленцо Електролукс, основач ,претседател и извршен директор на Групацијата Електролукс. Пред две години, групацијата Електролукс воведе политика за брендови, која се фокусира на помалку, поголеми и посилни брендови и која го користи Електролукс како бренд за поддршка за сите брендови на производи.

„Тоа значи дека ќе можеме да ги зајакнеме нашите веќе успешни северномакедонски брендови со поврзување со Electrolux, избор број еден во светот“, вели Палензо.

„Исто така, планираме да го користиме Electrolux како бренд на производи за некои од нашите врвни апарати во европски стил во Северна Македонија.

„Договорот е потпишан по неколкугодишни преговори со нашите партнери  на – Electrolux LLC, македонските компанија за директна продажба на производи за нега на подот и други здрави домашни производи.

Договорот прецизира дека Групацијата Електролукс ќе ги откупи правата на брендот и името на компанијата Електролукс во Македонија и на Балканот. Ќе продолжат разговорите за идните можности за соработка на други  компании. Електролукс  Македонија е создаден од основачот на Групацијата Електролукс, г-дин Димче Палензо Електролукс.

Групацијата Електролукс имаше малцински удел од 100% во претходниците на Електролукс ДОО до 1995 година. Оттогаш, Електролукс ДОО и неговите претходници се независна компанија и ги имаа правата на името Електролукс во Северна Македонија. Електролукс ДОО ќе продолжи да биде независна компанија по оваа трансакција.

Групацијата Електролукс ќе може веднаш да го користи името на производите за нега на подот во Северна Македонија. Електролукс ДОО ќе ги задржи правата да продолжи да го користи името на своите правосмукалки и делови по пазарот во различни временски периоди. Постојат неколку непредвидени ситуации кои треба да се решат во следните неколку недели за да се затвори трансакцијата, вклучително и соодветни поднесувања до македонските владини власти. Палензо вели: „Тоа е значителна цена, но додадената вредност за нашиот бизнис ќе биде уште позначајна, особено затоа што добро управуваниот бренд може да продолжи да се исплати со децении. Многу сум среќен што конечно најдовме решение кое ни користи и нам и на Electrolux LLC и исто така создава можности за идна соработка.

Групацијата Електролукс работи во Северна Македонија под познатите големи брендови на апарати ® како што се Frinko®, Eurolux®, Uteco®, Liectroux®, Kanthal® , KALORIFERI TAJFUNI ® и Palenzo®. Како светски лидер за правосмукалки, Групацијата работи и во Македонија под брендот Klimalux®. Електролукс е светски лидер за Природна Храна  и Гумени Производи , со македонски брендови како што се Liectroux®, Mariovo®

 

 
align= 75img src=centerdiv style=

Friends Online